Patchwork Desenlerimde Kumaş Düzgünlüğü Sorunu İçin Ne Yapmalıyım?

Anasayfa Forumlar Proje Paylaşımları Yardıma İhtiyacım Var Patchwork Desenlerimde Kumaş Düzgünlüğü Sorunu İçin Ne Yapmalıyım?

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar

Merhaba arkadaşlar
    Bir patchwork projesine başladım ama bir sorunum var. Kumaşları düzgün bir şekilde yerleştirip diktikten sonra, bazı bölümler birbirinden farklı seviyelere gelmiş gibi duruyor. Yani kumaşların kenarları bazen düzgün olmuyor ve sanki bazı parçalar biraz daha küçükmüş gibi görünüyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim?

Selamlar, kumaşların kesiminde bir hata olabilir. Ben genellikle şablon kullanarak ölçüleri sabitliyorum. Kumaşları düzgün kesmek gerçekten çok önemli, özellikle küçük parçalarla çalışırken. Ayrıca, kesim sırasında kumaşı germemeye çalış. Kumaş gerildiğinde, diktiğinde düzgün oturmuyor.

Benim önerim, her parçayı tek tek dikmeden önce, kumaşları hafifçe ütülemeyi denemek. Ütü, kumaşın düzleşmesini sağlıyor ve daha düzgün bir dikiş çıkmasına yardımcı oluyor.

Aynı sorunu ben de yaşadım ama şablonlardan yararlanarak ve kumaşı düzgün bir şekilde keserek biraz çözdüm. Ayrıca, kumaşın kenarlarını yavaşça dikip ilerlemek de bu tür problemleri çözebilir. Hızlıca geçmeye çalıştığımda, genelde dikiş düzgün olmuyor ve kumaş kayıyor.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Hepinizin önerilerini dikkate alacağım. Umarım bir sonraki projede daha düzgün sonuçlar alırım.😊

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.