Yelpaze Dikişi Yaparken Dikişlerim Eğimli Oluyor, Nedenini Bulamadım?

Anasayfa Forumlar Proje Paylaşımları Yardıma İhtiyacım Var Yelpaze Dikişi Yaparken Dikişlerim Eğimli Oluyor, Nedenini Bulamadım?

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar

Merhaba arkadaşlar
    Yelpaze dikişi yapmaya çalışıyorum ama bir türlü düzgün olmuyor. Dikişlerim her zaman eğimli oluyor ve düzgün bir daire şekli elde edemiyorum. Yönü sürekli kayıyor gibi hissediyorum. Nedenini bulamadım, acaba bir hata mı yapıyorum? Yardımcı olabilecek var mı? 😊

Anonim
    Pasif

Selam.
    Yelpaze dikişi gerçekten çok güzel ama bazen zorlayıcı olabiliyor. Büyük ihtimalle kumaşın yönüyle ilgili bir şey olabilir. Eğer kumaşı tam düzgün yerleştirmezsen veya dikişin başlangıcında fazla gerer veya serbest bırakırsan, dikişler kayabilir. Biraz daha dikkatli olmanı öneririm. Ayrıca, bıçak kısmı biraz yavaş gittiğinde düzgün sonuç alabiliyorum, belki hızını kontrol etmeni deneyebilirsin.

Merhaba
    Biraz kumaşın iplik yönüyle oynadığında sonucu düzeltebilirsin. Yani kumaşın “doğal yönü”ne dikkat etmek gerçekten fark yaratıyor. Eğer kumaşın ipliği çok esnekse, o da kaymaya neden olabilir. Ayrıca, dikiş yaparken ipliği çok sıkı tutmamaya çalış, bu da eğilmelere yol açabiliyor. Umarım yardımcı olur.😄

Bence makinenden de kaynaklanıyor olabilir. Dikiş makinesinin dikiş uzunluğunu ayarlamak bazen çok fark yaratıyor. Dikiş çok kısa olursa kumaş gerginleşiyor ve eğilim başlıyor. Bir de kumaşı düzgün yerleştirmeyi unutma, özellikle eğimli dikişlerde kayma yapabiliyor. Belki bir tane de deneme yaparak farklı iplik gerilme oranlarına göz atabilirsin. Kolay gelsin.

Çook teşekkür ederim. Önerilerinizi deneyeceğim. Yavaş yavaş öğreniyorum ama hala denemelerim devam edecek gibi görünüyor.😅 Yardımlarınız çok kıymetli, sağ olun.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.